Ballus chalybeius

Ballus chalybeius

Wygląd:  Malutki pająk z rodziny skakunowatych. Ubarwienie rudobrązowe z dwoma plamami na odwłoku.

Występowanie: Dość pospolity, ale z racji jego wielkości jest trudny do wypatrzenia. Lubi przebywać na skrajach lasów, polanach i zaroślach. Samice spotkamy od kwietnia do października, natomiast samce od kwietnia do sierpnia.

Wielkość: Samica 3-4 mm, samiec 2-4 mm

Biomap

Ballus chalybeius

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *